• Utama
  • Pusat Media
  • Senarai Berita

Program Kembara Jalur Gemilang Hulu Perak 2020 sempena Hari Malaysia

10 September 2020 - Seramai 65 peserta konvoi Program Kembara Jalur Gemilang Hulu Perak 2020 sempena Hari Malaysia tiba di Majlis Bandaraya Ipoh sebagai persinggahan pertama disambut dalam satu majlis oleh Datuk Bandar Ipoh. Kemudian Datuk Bandar Ipoh turut sudi membuat 'flag-off' pelepasan konvoi ini ke destinasi seterusnya Cameron Highland, Pahang. Majlis ini turut dihadiri Encik Rosdi bin Mohd Yaacob, Ketua Penolong Pegawai Daerah Lenggong merangkap Yang Dipertua Majlis Daerah Lenggong, Encik Muhammad Asyraf bin Sapri, Setiausaha Majlis Daerah Gerik, Encik Muhamad Suffian Athauri bin Mhd Bakri, Penolong Pegawai Daerah Pejabat Daerah dan Tanah Hulu Perak, Gerik, Puan Zuraina binti Kamarul Ariff, Setiausaha Bandaraya, Pengarah Kanan dan Ketua Jabatan MBI. Terdahulu ADUN Temengor, YB PuanSalbiah Mohamed telah membuat 'flag-off' pelepasan 65 peserta konvoi ini ke Majlis Bandaraya Ipoh. Program ini dijayakan oleh ahli-ahli Kelab PETANDA Hulu Perak, Kelab Sukan dan Kebajikan Majlis Daerah Gerik dan Kelab Sukan dan Kebajikan Majlis Daerah Lenggong. Majlis pelepasan turut dihadiri Encik Muhammad Asyraf bin Sapri, Setiausaha Majlis Daerah Gerik, Encik Muhamad Suffian Athauri bin Mhd Bakri, Penolong Pegawai Daerah Pejabat Daerah dan Tanah Hulu Perak.

KonvoiJalurGemilang2020 KonvoiJalurGemilang2020
KonvoiJalurGemilang2020 KonvoiJalurGemilang2020
   

Cetak   Emel

Program Lawatan ke projek pertanian di Kampung Tasek

22 Jul 2020 Telah berlangsung Program Lawatan ke projek pertanian di Kampung Tasek, Pengkalan Hulu oleh Orang Besar Jajahan (OBJ) Negeri Perak dan Pegawai Daerah Hulu Perak. Program yang dianjurkan oleh OBJ Hulu Perak dengan kerjasama penghulu-penghulu mukim Pengkalan Hulu.

Continue Reading

Cetak   Emel

Agrofest Daerah Hulu Perak 2019

 

24 November      Program Agrofest Daerah Hulu Perak 2019 telah dijalankan selama tiga hari bermula dari 22 hingga 24 November lalu di Dewan Persidangan MDG. Pelbagai acara menarik diadakan antaranya jualan hasil pertanian dari ladang,pameran alatan pertanian, pameran serta jualan anak pokok dan pertandingan memasak. Selain itu, beberapa acara lain

Continue Reading

Cetak   Emel

Taklimat Pengurusan Bencana Daerah Hulu Perak

18 Oktober 2019 Gerik : Taklimat Pengurusan Bencana Daerah Hulu Perak telah diadakan di Dewan Persidangan Majlis Daerah Gerik.

Continue Reading

Cetak   Emel

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.